Karl-Johan Johansson har arbetat på baks & co i Tranås sedan 2012, och är sedan januari auktoriserad redovisningskonsult.
–Att gå den här kursen kom som ett naturligt steg i utvecklingen vidare i yrket, säger han.

Det har varit ett av mina mål under flera år, och att nu få möjlighet att göra det med uppmuntran från arbetsgivaren och som en del i arbetet känns naturligtvis som ett unikt tillfälle att ta vara på. Det Karl-Johan uppskattar mest i sitt arbete är mötet med kunderna, alla drivna företagare som brinner för sina verksamheter i olika branscher.  –Jag arbetar med många enmansbolag, berättar Karl-Johan. Och när jag kan bidra med min yrkeskunskap inom ekonomi och administration och på så sätt möjliggöra att de helhjärtat kan ägna sig åt sina verksamheter, där de är specialisterna – då känner jag att jag hamnat precis rätt.

Karl-Johan, som på fritiden gärna umgås med familj och vänner, driver också en liten jord- och skogsbruksfastighet och hugger gärna i och jobbar fysiskt på gården, som omväxling till kontorsarbetet.
–Att kunna få ägna sig åt båda delar är stimulerande och gynnar både fritidsaktiviteter och arbetsuppgifter, menar Karl-Johan. Och att ibland få bli superhjälten som räddar kunden från de jobbiga kuverten från Skatteverket, det är en bonus! avslutar han med ett skratt.