Digital brevlåda ger tidig deklaration

Rekordmånga får sin deklaration tidigt i år. Samtidigt är det nytt att arbetsgivare och pensionsutbetalare inte längre skickar ut kontrolluppgifter för lön och pension.

 

Digital brevlåda ger tidig deklaration tidigdeklaration

 

Drygt 3,7 miljoner har anslutit sig till en digital brevlåda för myndighetspost. Det innebär att rekordmånga kommer att få sin deklaration redan i början av mars i år. Den som skaffar en digital brevlåda senast 27 februari i år kommer också att få sin deklaration skickad dit.

 

Pappersdeklarationerna skickas ut under perioden 13 till 15 mars och även den som har fått en pappersdeklaration kan välja att deklarera digitalt genom att logga in på skatteverket.se och deklarera från och med 17 mars.

 

Nytt för i år är att arbetsgivare och pensionsutbetalare inte längre skickar ut kontrolluppgifter för lön och pension. Det beror på det nya systemet med arbetsgivardeklarationer på individnivå. Din lön eller pension kommer precis som vanligt att vara förifylld i din deklaration. Om en uppgift är felaktig ska du höra av dig till den som har lämnat den så att de kan skicka in rätt uppgift.

 

I år väntas så många som 3,5 miljoner få sin skatteåterbäring redan i april. För det krävs att deklarationen godkänns digitalt senast 31 mars utan att några ändringar eller tillägg görs.

 

Tänk också på!

 

Vid inlämning av Inkomstdeklaration 1 på papper ska deklarationen finnas hos Skatteverket senast den 4 maj vid midnatt. Om du har sålt din bostad, värdepapper eller är företagare ska en bilaga lämnas tillsammans med deklarationen.

 

Vi på baks & co kan ansöka om ett Byråanstånd, vilket gör att din deklaration kan lämnas något senare. 18 maj för deklaration på papper och 15 juni digitalt.

 

Vill du veta ännu mer? Läs mer på Skatteverkets hemsida!