Lantbrukare! Ta hjälp med optimeringen!

Lantbrukare! Ta hjälp med optimeringen! 25343c74 c406 370d e9c6 4cd02f981453

Visst är det härligt att vårsolen äntligen har börjat göra sig påmind? Förutom snödroppar och ihållande förkylningar är ett säkert vårtecken att det börjar bli dags för våra lantbrukare att få i väg sin SAM-ansökan (samordnad ansökan om jordbrukarstöd). 

Att själv fylla i sin SAM-ansökan kan upplevas krångligt – det finns en del tekniska fallgropar i själva ansökningsförfarandet, såväl som problematiken kring tolkningar av regler och villkor som senare ska uppfyllas i praktiken. Därför har vi på baks & co en hel grupp av pålästa och engagerade rådgivare som finns här för att säkerställa att du får de ekonomiska förutsättningar som du faktiskt har rätt till. 

Vi satte oss ner tillsammans med Stina Pettersson, växtodlingsrådgivare och EU-konsult på baks i Tranås, för att få kläm på hur processen fungerar.

Hej Stina! Vad gör en växtodlingsrådgivare om dagarna?

– Vi stöttar våra kunder med rådgivning inom växtodling och lantbruk. Sedan hjälper vi även till att fylla i och skicka in ansökningar till en mängd olika stöd som lantbrukaren har rätt till. Men vi är också ute i fält en hel del, från mitten av april. Då är vi ute hos lantbrukarna och tittar på ogräs, svampar, insekter samt statusen på grödorna – för att upptäcka eventuella bristsymtom och liknande.

Läs hela nyhetsbrevet.