“Revision handlar om förtroende”

Martin Reimhults resa på baks & co startade 2009, direkt efter ekonomistudier i Kalmar och mitt under brinnande finanskris. Som nyexaminerad byggde Martin snabbt upp en bred kompetens då han tidigt fick chansen att testa på flera olika områden.

– Jag började som revisorassistent, men blev ganska snabbt inskolad mot rådgivning. I början blev jag involverad i det mesta – bokslut, revision, rådgivning och deklaration. Det var för att jag skulle få bredden och inte bara vara specialiserad på ett område.

Sedan gick det undan. Redan efter tre år skrev Martin sin revisorsexamen och 2015 klev han in som delägare.

– En av baks styrkor är att det finns väldigt goda utvecklingsmöjligheter. Men man behöver inte bli delägare för att kunna vara med och påverka. Vi har flera projektgrupper där både delägare och medarbetare är med och tillsammans utvecklar företaget. Det är en bra grogrund om man vill visa framfötterna och så småningom axla nya ansvarsområden.

Och att jobba på en lagom stor byrå har enligt Martin flera fördelar, inte minst gemenskapen med kollegorna och att fokus ligger på medarbetarna framför kortsiktiga vinster.

– Tyvärr finns det aktörer i branschen som pressar sina medarbetare, framför allt de som är tidigt i sina karriärer. Men på baks kan jag med stolthet säga att det är tvärtom. Vi jobbar hela tiden med att vara en så bra arbetsgivare som möjligt. Att ha en personalpolicy i toppklass betyder allt.

I dag hittar du Martin i rollen som auktoriserad revisor på kontoret i Vimmerby. Det är ett yrke som han hoppas att fler ska få upp ögonen för då det handlar om så mycket mer än bara en funktion som granskar i efterhand.

– När jag får vara en del i företagets resa, bidra med råd redan i idéstadiet och påverka till långsiktigt hållbara beslut, då känns det extra bra. Och genom att baks & co erbjuder hela kedjan från redovisning och bokslut till revision och deklaration, för såväl bolaget som företagaren privat, skapas en helhetsbild och en förståelse som är ovärderlig.

När jag får vara en del i företagets resa, bidra med råd redan i idéstadiet och påverka till långsiktigt hållbara beslut, då känns det extra bra.

Sugen på att veta mer om hur det är att jobba på baks & co?