Sommarens lunk börjar slå rot i oss alla och semestern hägrar – men vi finns på plats ytterligare ett par veckor innan vi tar semester. 

Har du några frågor eller funderingar gällande din redovisning eller revision inför sommaren?  Hör av dig, så ser vi till att allt är i sin ordning innan semestern!

Sommartider och semesterstängt

1 juli till 30 september har vi sommartider på baks, vilket betyder att vi jobbar 08–16 måndag till torsdag samt 08–12 på fredagar.Vecka 28–31 har vi sommarstängt, så vi är tillbaka igen måndag 5 augusti.

Bye bye papperskvitton

Från 1 juli är det äntligen fastslaget att papperskvitton inte längre behöver sparas, utan att digitala kopior fungerar lika bra. Det här är ett steg i regeringens plan att förenkla livet för företagare och enligt en beräkning som ligger till grund för beslutet innebär det en besparing för företagen på 3,9 miljarder kronor per år. Behöver du hjälp med att få igång digitaliseringen av dina kvitton? Hör av dig så hjälper vi dig igång

Förbättrade 3:12-regler för fåmansföretag

Ytterligare ett förslag för att främja företagandet i Sverige och göra det enklare för företagare föreslås träda i kraft 1 januari 2026. I förslaget är det de så kallade 3:12-reglerna som kommer förenklas och förbättras, alltså skattereglerna för utdelning och kapitalvinst på andelar i fåmansföretag.

Vi kommer säkerligen att skriva mer om det längre fram, men det nya förslaget på regler är definitivt värda att begrunda redan nu! Läs mer om de eventuella förändringarna som väntar här.