Revisorn med många fokusområden

Tobias Ericsson är definitivt ingen nykomling inom revisorsyrket.

– Jag fastnade för redovisning redan på gymnasiet, då jag läste en kurs i företagsekonomi och det där med debet och kredit fångade mig. Så läste jag vidare till civilekonom, tog examen, arbetade som revisorsassistent under fem år och blev auktoriserad 2013.

Han berättar att revisorsuppdraget förändrats mycket de senaste åren, och att det är variationen och de många momenten som är lockande.

– Jag uppskattar när jag får bli en del av gänget hos kunden, säger han. När vi naturligtvis pratar siffror, men att också får vara med och diskutera strategier, planer och vara ett bollplank är stimulerande och utvecklande. En öppen dialog och ett givande samarbete ger det bästa resultatet!

Vetskapen om att det aldrig går att luta sig tillbaka och anse sig fullärd är inte något som hämmar, utan är tvärtom stimulerande, tycker Tobias. Revisorsrollen innebär att ha många bollar i luften och att hela tiden utveckla sig. För sin egen skull och för kundernas.

– Och det är så jag gillar att jobba! säger han och berättar om ett fritidsliv som är minst lika varierat och aktivt. Egen träning med löpning och golf kombineras med tränaruppdrag för ett av barnens innebandylag, läxläsning och ett brinnande hårdrockintresse. Jag åker på mängder av konserter och njuter verkligen av musiken. Inget fyller på energidepåerna som en Ghost-konsert eller två! skrattar han.

Nu vill Tobias marknadsföra baks & co till Linköpings företagare.

– Jag upplever många konkurrensfördelar med att vara den lagom stora byrån med en stor kompetens, säger han och talar om det kund- och medarbetarfokus som han redan från start upplevt på byrån. Jag vill bidra till att vi på baks & co fortsätter leverera lite mer och lite bättre. Eftersom våra kunder är värda det!

– Jag fastnade för redovisning redan på gymnasiet, då jag läste en kurs i företagsekonomi och det där med debet och kredit fångade mig.

Sugen på att veta mer om hur det är att jobba på baks & co?