Kombibyrån

Vi kallar oss själva för en kombibyrå. Men man kan också kalla oss för en schweizisk armékniv. Det innebär att vi hjälper våra kunder med precis allt inom ekonomi och företagande. Bokföring, bokslut, årsredovisning, deklaration, revision – ja prick allting! Därför behöver vi ha både hög och bred kompetens. Och det är också därför du behövs.

Våra kontor

Tillåt oss skryta lite om våra kontor, de är faktiskt himla fina. Och det är ju där allt händer – alla delmål, klurigheter och high-fives, såväl som tre-fikor, AW:s och internskämt. Vi håller till där våra kunder finns, i fyra olika städer. Kom och kika in?

Möt våra baksare

Nedan hittar du intervjuer med våra medarbetare som delar med sig av sina erfarenheter inom branschen och företaget. Ta reda på vad som gör baks till en unik plats att arbeta på och låt dig inspireras av våra medarbetares passion och engagemang.

”Det bästa med att jobba som revisor är att man får lära sig väldigt mycket om olika branscher och olika kunder”

Oskar Levin har jobbat som revisor på baks & co sedan 2016, en tjänst som han kom i kontakt med via sin utbildning. Hör Oskar berätta varför han tycker att fler ska söka sig till yrket – och vilket tips han har till dig som är sugen på att jobba som revisor. 

”Jag vill bidra till att vi på baks & co fortsätter leverera lite mer och lite bättre. Eftersom våra kunder är värda det!”

Tobias Ericsson är definitivt ingen nykomling inom revisorsyrket.

– Jag fastnade för redovisning redan på gymnasiet, då jag läste en kurs i företagsekonomi och det där med debet och kredit fångade mig. Så läste jag vidare till civilekonom, tog examen, arbetade som revisorsassistent under fem år och blev auktoriserad 2013.

Läs mer

Han berättar att revisorsuppdraget förändrats mycket de senaste åren, och att det är variationen och de många momenten som är lockande.

– Jag uppskattar när jag får bli en del av gänget hos kunden, säger han. När vi naturligtvis pratar siffror, men att också får vara med och diskutera strategier, planer och vara ett bollplank är stimulerande och utvecklande. En öppen dialog och ett givande samarbete ger det bästa resultatet!

Vetskapen om att det aldrig går att luta sig tillbaka och anse sig fullärd är inte något som hämmar, utan är tvärtom stimulerande, tycker Tobias. Revisorsrollen innebär att ha många bollar i luften och att hela tiden utveckla sig. För sin egen skull och för kundernas.

– Och det är så jag gillar att jobba! säger han och berättar om ett fritidsliv som är minst lika varierat och aktivt. Egen träning med löpning och golf kombineras med tränaruppdrag för ett av barnens innebandylag, läxläsning och ett brinnande hårdrockintresse. Jag åker på mängder av konserter och njuter verkligen av musiken. Inget fyller på energidepåerna som en Ghost-konsert eller två! skrattar han.

Nu vill Tobias marknadsföra baks & co till Linköpings företagare.

– Jag upplever många konkurrensfördelar med att vara den lagom stora byrån med en stor kompetens, säger han och talar om det kund- och medarbetarfokus som han redan från start upplevt på byrån. Jag vill bidra till att vi på baks & co fortsätter leverera lite mer och lite bättre. Eftersom våra kunder är värda det!

”När det jag gör bidrar till att kunden lyckas nå sina mål – då känns det superhärligt!”

Alexandra Edvardsson fastnade för baks & co redan 2017 då LIA-praktiken gjordes på linköpingskontoret. Uppskattningen var ömsesidig, och hon har sedan dess jobbat som redovisningskonsult på baks & co i Linköping. 

– Den familjära känslan var det som fångade mig då. Och den är fortfarande en av anledningarna till att jag trivs så bra. 

Läs mer

I arbetet som redovisningskonsult får Alexandra lära känna olika typer av kunder inom vitt skilda branscher och arbeta med allt från stora koncerner till små enmansföretag.  

– Variationen, och att den ena dagen inte är den andra lik, gör arbetet stimulerande och utvecklande. Och att vi hela tiden vidareutbildar oss och håller oss uppdaterade på såväl lagar och regler som ny teknik bidrar till inspiration och framåtanda. Vi hoppade till exempel tidigt på digitaliseringståget och har blivit utnämnda till årets framtidsbyrå. Viljan att ligga i framkant är något som genomsyrar hela arbetsplatsen.   

På baks & co jobbar man nära varandra. Rent fysiskt i ett öppet kontorslandskap, men också alltid två och två tillsammans i ett uppdrag. Detta gör att det alltid finns någon mer som är insatt i kundens sammanhang, som man enkelt kan bolla med. Här finns ingen hierarki, utan alla hjälps åt med kundens bästa för ögonen.  

Och att få vara med på hela resan, från den vardagliga kontakten med kunden i redovisningsarbetet till att så småningom få sammanfoga alla bitarna och lägga boksluts-pusslet – det är vad Alexandra uppskattar mest med sitt jobb.  

– När det jag gör bidrar till att kunden lyckas nå sina mål – då känns det superhärligt!  

Alla olika kunder med varierande uppdrag, världens bästa kollegor och baks & co som engagerad arbetsgivare bidrar tillsammans till att Alexandra tycker att hon har ett riktigt drömjobb. Ett jobb som också går fint att kombinera med familjeliv, umgänge med vänner och pyssel hemma.  

– Just nu har jag och min tvååriga dotter planterat jordgubbar i pallkragar i trädgården. Det är riktigt mysigt!  

Lediga tjänster

  • Vill du bli en av oss?

    Vi är ständigt på jakt efter morgondagens stjärnor Så om du brinner för siffror och ekonomisk redovisning, om du älskar att skapa mervärden och att se andra växa och dessutom vill utvecklas själv – då är…

    Läs mer