Så engagerar du medarbetarna i budgetprocessen

Så engagerar du medarbetarna i budgetprocessen 20c55db3 7968 4f76 185f 9b9a6f1fbf44

Påsken är runt hörnet, men trots det tampas vi fortfarande med snö och kyla. Känner du att det börjar tära på motivationen? Det är inte så konstigt, solljus är nämligen ett av de mest effektiva sätten för att hålla energinivån uppe.

Och på tal om motivation – i det här nyhetsbrevet bjuder vi bland annat på tips på hur du engagerar dina kollegor att delta i det så viktiga budgetarbetet. Läs vidare så förklarar Ann Vallentinsson, auktoriserad redovisningskonsult, på baks i Linköping mer!

Hej Ann! Först och främst – vilka olika budgetar ska vi ha koll på?

– Det beror på vad vi pratar om för företag. Men att hålla koll på likviditeten är såklart alltid viktigt. Och där kommer likviditetsbudget och likviditetsprognoser in i bilden. För även om det kan kännas stabilt just nu kan mycket förändras snabbt.  Du kanske har en stor affär på gång, men när kommer pengarna in på kontot? Och hur påverkar en räntehöjning din förmåga att betala löner? Sådant kan man fånga upp i en likviditetsbudget. Den bygger i sin tur på resultatbudgeten som oftast görs en gång per år, och som ju är en summering av företagets intäkter och kostnader. Sedan får vi inte glömma kassaflödesanalysen som görs i samband med bokslutet – och som visar vad pengarna i verksamheten har gått till.

Läs hela nyhetsbrevet.